keskiviikko 4. joulukuuta 2013

The best book







En yleensä lue paljoa kirjoja, koska mielestäni se on tylsää ja jos kirja ei kiinnosta - tulen kärsimättömäksi. Ja kaiken lisäksi olen äärettömän hidas. Joskus lukiessani jotain, saatan jonkin ajan kuluttua huomata, etten muista pätkääkään mitä olen lukenut, kun ajatukset ovat laukanneet omissa maailmoissaan.

Joskus lukiossa äidinkielentunnilla, kun oli pakko lukea kirjoja, päätin ottaa tämän kirjan, koska se on rakkausromaani. Ja jo kirjan nimi: "Nuoren Wertherin kärsimykset" antoi minulle uskoa, että saisin ehkä oikeasti luettua kirjan loppuun asti määräajassa. Muistan, että avasin kirjan jo tunnilla, vaikka se kuului lukea kotona. Koko loppu tunti menikin sitä kirjaa lukiessa..

Luin kirjan ennätysvauhdissa, ja tähän päivään mennessä olen lukenut sen jo toisenkin kerran (mikä on aika suuri ihme). Kirja kertoo Wertheristä, joka rakastaa Lotte-nimistä naista todella palavasti, ja melko epätoivoisestikin. Lottella on mies Albert, ja tästä huolimatta Werther haluaa olla Lotten kanssa kaiket päivät. Kirja on päiväkirjamainen, tai oikeastaan kappaleet ovat kirjeitä Wertherin ystävälle Wilhelmille. Tarina päätty traagisesti, mutta se tekee kirjan kokonaisuudessaan niin loistavaksi!

"Nuoren Wertherin kärsimykset on yksi maailmankirjallisuuden suurista rakkausromaaneista. Ilmestyessään vuonna 1774 siitä tuli hetkessä aikansa luetuin ja puhutuin romaani, joka herätti vastakaikua varsinkin nuorison keskuudessa. Nuori Werther on kirjallisuuden ensimmäinen moderni eurooppalainen, joka kyseenalaisti perinteiset arvot ja ihanteet ja etsi vimmaisesti omia rajojaan."

2 kommenttia:

  1. Mulle tulee aina välillä sellanen olo, et voi vitsi nyt haluan lukea kyllä jonku kirjan! Mutta mulla on kans vähä sama juttu ku sulla tuo et ajatukset saattaa yhtäkkiä vaellellakki jossain ihan muualla ku siinä mitä lukee! Pitää olla tosi mielenkiintonen kirja :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Pitäs tietää etukäteen onks se kirja oikeesti tosi hyvä, mut vähä hankalaa tietää :DD

      Poista