maanantai 14. lokakuuta 2013

Braunwald



 
 Koska me nyt ei sinne Zermattiin lähdettykään, niin jotain piti keksiä. Eilen illalla katseltiin kartasta jotain paikkoja (tai äiti ja Pekka katteli) ja mulle ny oli oikeestaan ihan sama, ku en pystyny etukäteen ottaan selvää niistä kaikista miljoonista eri paikoista. Päädyttiin sit Braunwaldiin, jonne on Uznachista tunnin junamatka. Braunwaldin kyläs ei oo ollenkaan autoja, se on noin 1200 metrin korkeudessa ja sinne pitää mennä semmosella "hissillä". Toki maanviljelijöille sinne oli annettu oikeus käyttää jotain diesel-moottoreilla varustettuja semmosia ihme pikkuautoja.

Sit kun päästiin sinne perille, heti siinä sen "hissiaseman" edes oli kahdet valjastetut heppakärryt! Otettiin sit tunnin kierrosajelu niissä ihan mielettömän upeissa maisemissa! Säätkin on jostain kumman syystä meitä nyt alkanu suosimaan - aurinko paisto taas niin ihanasti ja lämmitti.












Laama


Sit heppa-ajelujen jälkeen käveltiin hetken matkaa tietä ylöspäin ja noustiin kondoli-hissillä 1910metriin! Siellä oli joku ravintola, jossa ei ollu ketään muita, ku me vaan. Otettiin viiniä (ylläri) ja bratwurstia.










Takasin päin tullessa oltiin niin väsyksis, et äiti nukahti junassa, eikä ollu kovin kaukana munkaan nukkumatti. Sit käveltiin aika vauhdilla juna-asemalta "kotiin" ja nyt oonkin lepuuttanu jalkoja ja makoillu sängyssä koko lopppuillan. Ajattelin hetken, et huomenna vois ottaa ihan rauhallisesti, mut sit äiti tulee ja alkaa selittää, et mä voisin mennä yhden Juulian kans ratsastaan huomenna, ja sen jälkeen mentäis Hübin kans taas vaeltaan jonnekin.. Huhhuh, ehkä mä silti selviän!

4 kommenttia:

  1. Voi vitsit, miten mahtavat maisemat!!

    VastaaPoista
  2. Wou mitä maisemia!! Ihan niinku jostain sellasista valmiista taustakuvista, ja näyttää ihan niinku teidät olis vaan liitetty noihin maisemakuviin! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Ihan tuntuu, et onks tää ees todellista, ku on niiin kaunista ja näkee niin kauas! :D

      Poista